Esenţă.

Fotografia mea
Mizil, Prahova, Romania
Eu sunt Elena, reprezentanta focului si a luminii si fiica zeilor, cea mai frumoasa dintre muritoare. Dar, mai presus de orice, sunt Cecilia, patroana muzicii, cea orbita de credinta si de dorinta de a atinge cel mai superior nivel al lumii zeilor.

05 august, 2012

Discriminare, fuck off.

Ok. Hai sa va spun un secret. Sunt tiganca. Ei, si ce? Acum veti inceta sa ma mai cititi? Sau, pentru cei care ma cunosc, nu ma mai placeti? Ei bine, n-ar trebui sa imi pese si nici nu imi pasa, pentru ca sunt tot eu, tot asa cum ma cunoasteti, tot acelasi suflet pe care mi l-a dat Dumnezeu il am. Si am un dar. Care anume? O voce cu care pot canta destul de ok pentru cineva care nu a facut prea multe lectii de canto la viata ei.
Ok. Alt secret. Ieri, 04.08.2012, Sambata, am fost la cea de-a treia preselectie X Factor Romania, care s-a tinut in Bucuresti, la Palatul Copiilor, impreuna cu Dede Boro, un prieten bun cu care mai si cant. Ne-am prezentat sub forma unui grup. La aceasta a treia preselectie ne-am prezentat in fata Deliei, a lui Dan Bitman, si, bineinteles, in fata stimatului domn Parazit, Cheloo. Pana acum toate bune si frumoase. Am mai fost de doua ori pana acum, tot in perioada acestei editii, unde s-au tinut preselectiile preliminare. Atunci am aparut in fata altui juriu, format din profesori de canto si producatori. Astfel, am trecut cele doua preselectii care ne-au adus in fata camerelor de filmat. Super marfa! Toate bune, oamenii din organizare au fost minunati,  ne-au ajutat foarte mult, si, cel mai important, au fost foarte rabdatori cu noi, iar pentru toate, le multumesc. De asemenea, ii multumesc si Deliei pentru ca a fost finuta si respectuoasa. Daar... Am dat-o in bara. Emotiile au fost cat carul, ne-am pierdut, iar pentru asta imi pare rau pentru ca nu am reusit sa aratam ce putem. Si chiar putem mai mult decat s-a vazut. Eu stiu asta si sunt multumita de mine si de noi, chiar daca am gresit. Stiu ca se putea mai bine, dar hei!, am ajuns pana aici, iar asta pe munca noastra. Deci, chiar sunt multumita, nu sunt dezamagita de mine sau de noi, nici de staff-ul de acolo, nici de iubitul meu si nici de prietenii nostrii care ne-au fost alaturi. Nu ma las, si poate anul viitor ajung/ajungem din nou acolo.
Dar, pentru ca mai este un dar, sunt dezamagita de Dan si de stimabilul Parazit. Buna, Cheloo, sunt Cecilia, din Mizil, Prahova, asta iti spune ceva? E clar, celor doi le-a spus primul meu secret (care de fapt nu e secret deloc, pentru ca multi stiu ce suntem, cum suntem, de unde, si din ce etnie provenim), pe care il impartasesc cu Dede. Ok. Deci, Cheloo, (pe care cu sinceritate il ascult, nu prea des insa, si clar nu sunt fana, dar exista diferite piese de-ale lui care imi plac) are o maaaare problema cu aceasta etnie, asa cum stim bine cu totii, cei care l-am auzit, vazut sau citit declarand prin ziare, reviste, etc. ca ar dori sa stranga toti tiganii pe o insula pustie pe care sa o detoneze. El nu e rasist, doar e mandru ca e alb. Ei bine, si eu sunt mai alba de felul meu, momentan sunt bronzata si prefer sa am o culoare mai inchisa a pielii, pentru ca mi se pare mie ca pielea maslinie e mai senzuala, mai sexy, de multe ori e mai fina si mai curata, iar atunci cand stai la soare te bronzezi mult mai frumos si mai uniform (ca fata spun astea acum). Ah, am uitat, Cheloo nu se bronzeaza. Si da, eu sunt mandra cu culoarea pielii mele, chiar daca e mai inchisa decat a lui Cheloo, si cu etnia mea, dar si cu faptul ca am crescut in Romania.
 In fine, sa nu o mai lungim cu vorba, toata treaba a fost in felul umator: Cheloo ne-a zis, subtil, cum face el de obicei, ca nu vrea sa ne primeasca in concurs pentru ca suntem tigani. N-are rost sa va spun cuvintele lui exacte, probabil veti vedea la TV daca vom fi aratati. De la el si de la Bitman as fi vrut respect, pentru ca noi am fost acolo cu respect pentru fiecare in parte. Apoi, bineinteles, Dan ne-a luat putin la mistocareala, mai multe nu zic pentru ca nu vreau sa mai zic nimic despre el. Delia a fost finuta ca intotdeauna, ne-a spus ce a fost bine si ce nu, ca mie imi da un Da, dar separat de Dede, adica ea era dispusa sa imi mai dea o sansa, dar numai mie. Ma bucur ca a spus asta pentru ca mi-a demonstrat ca pot face ceva cu muzica si ca nu sunt chiar bata. Despre Dede, tot respectul meu, el e genial, nu am ce sa zic. Este suparat, si pe buna dreptate, pentru ca s-au luat mai mult de el, si pentru ca am gresit, si pentru ca nu a iesit atat de bine ca la repetitii... Anyway, nu dau vina pe nimeni, mai ales pentru ca, daca nu era el, eu nu ajungeam aici. La inceput nu am vrut sa ma duc la X Factor, dar m-a convins el. Asa ca Dede, iti multumesc. Chiar am facut ceva important pentru noi, chiar daca nu am mers mai departe. Avem timp mai mult de munca, de perfectionare si sunt multumita. In sfarsit am putut face ceva in legatura cu asta.
Deci, cum ziceam. Discriminare si cei care o practica, cu respect va arat un deget foarte interesant ridicat, care va este dedicat cu fooarte multa placere. Stai linistit Cheloole, versurile tale tot le voi mai asculta din cand in cand.

5 comentarii:

  1. Imi place mult cum scrii, ti-ai mai castigat un cititor infocat

    RăspundețiȘtergere
  2. Aiurea:(. Oricum ai o voce frumoasa iar asta e cel mai important :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai un link, lasa-l te rog aici, imi doresc sa te aud. Si eu cant, dar un rock greu. Black, combinat cu doom... O seara frumoasa sa ai

    RăspundețiȘtergere
  4. Ei şi ce dacă eşti ţigancă? Cu siguranţă ai talent. Mie îmi eşti şi îmi vei rămâne tare dragă, Cecilia.
    Capul sus!

    RăspundețiȘtergere