Esenţă.

Fotografia mea
Mizil, Prahova, Romania
Eu sunt Elena, reprezentanta focului si a luminii si fiica zeilor, cea mai frumoasa dintre muritoare. Dar, mai presus de orice, sunt Cecilia, patroana muzicii, cea orbita de credinta si de dorinta de a atinge cel mai superior nivel al lumii zeilor.

22 decembrie, 2012

Cei patru calareti ai Apocalipsei.

"Si am vazut cand Mielul a deschis pe cea dintai din cele sapte peceti, si am auzit pe una din cele patru fiinte zicand cu glas ca de tunet: Vino si vezi.
Si m-am uitat si iata un cal alb si cel care sedea pe el avea un arc; si i s-a dat lui cununa si a pornit ca un biruitor ca sa biruiasca.
Si cand a deschis pecetea a doua, am auzit, zicand, pe a doua fiinta: Vino si vezi.
Si a iesit alt cal, rosu ca focul; si celui ce sedea pe el i s-a dat sa ia pacea de pe pamant, ca oamenii sa se junghie intre ei; si o sabie mare i s-a dat.
Si cand a deschis pecetea a treia, am auzit pe a treia fiinta, zicand: Vino si vezi. Si m-am uitat si iata un cal negru si cel care sedea pe el avea un cantar in mana lui.
Si am auzit, in mijlocul celor patru fiinte, ca un glas care zicea: Masura de grau un dinar, si trei masuri de orz un dinar. Dar de untdelemn si de vin sa nu te atingi.
Si cand a deschis pecetea a patra, am auzit glasul fiintei a patra, zicand: Vino si vezi.
 Si m-am uitat si iata un cal galben-vanat si numele celui ce sedea pe el era: Moartea; si iadul se tinea dupa el; si li s-a dat lor putere peste a patra parte a pamantului, ca sa ucida cu sabie si cu foamete, si cu moarte si cu fiarele de pe pamant.
 Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o.
Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, de cei ce locuiesc pe pamant?
Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.
Si m-am uitat cand a deschis pecetea a sasea si s-a facut cutremur mare, soarele s-a facut negru ca un sac de par si luna intreaga s-a facut ca sangele,
Si stelele cerului au cazut pe pamant, precum smochinul isi leapada smochinele sale verzi, cand este zguduit de vijelie.
Iar cerul s-a dat in laturi, ca o carte de piele pe care o faci sul si toti muntii si toate insulele s-au miscat din locurile lor.
Si imparatii pamantului si domnii si capeteniile lor si bogatii si cei puternici si toti robii si toti slobozii s-au ascuns in pesteri si in stancile muntilor,
Strigand muntilor si stancilor: Cadeti peste noi si ne ascundeti pe noi de Celui ce sade pe tron si de mania Mielului;
Ca a venit ziua cea mare a maniei lor, si cine are putere ca sa stea pe loc?" 
 
   Am gasit acest pasaj din Biblie pe un site si mi-am adus aminte de ce lumea, asa cum o stim noi, nu a luat sfarsit pe data de 21 decembrie 2012.  Ei bine, oameni buni, cei care ati crezut orbeste, si v-ati pregatit pentru asa-zis-ul "sfarsit al lumii", mai cititi si voi Biblia. Sau macar interesati-va despre diferitele subiecte pe care Biblia le trateaza. Nu zic ca eu citesc Biblia, singurele capitole pe care le-am petrecut au fost, Geneza, din Vechiul Testament, Apocalipsa, din Noul Testament, cateva pasaje din Psalmi (Vechiul Testament) si cate putin din Sfintele Evanghelii (Noul Testament), mai exact partile nasterii si ale rastignirii Lui Iisus Hristos. Stiu, putin, rusine mie. Dar atunci cand ma intereseaza ceva, ma documentez si intreb despre acel "ceva" pentru ca nu imi place sa fiu ignoranta.
Pasajul de mai sus este doar o mica parte din capitolul care trateaza Apocalisa, care descrie, in detalii mitice si figuri de stil grele de inteles cum va avea loc sfarsitul lumii. Nu am inteles-o, decat foarte putin, dar acel putin m-a facut sa vad, clar, ca acest sfarsit nu va avea loc cand il/ne asteptam sa se intample, nici cand va fi prezis de diferitii prezicatori, sau de aceia care se cred Mesia. Nu se va intampla cu voia nimanui, (desi noi vom fi cauza), decat cu voia Celui de Sus, atunci cand El va crede de cuviinta. Nimeni nu va sti, decat El. Asta a fost tot ce am dorit sa spun. Inca nu imi vine sa cred ca unii oameni sunt atat de naivi incat sa creada ce au spus mayasii, si ce se va mai spune. Hai sa ne trezim la realitate, pentru ca datoria noastra este sa veghem, nu sa "dormim si sa visam" ce ne dicteaza altii.

19 decembrie, 2012

Dragul meu Jurnal, astazi este ziua meaaa! La 8 dimineata am implinit si eu varsta de 21 de ani... Ce repede trece timpul...!