Esenţă.

Fotografia mea
Mizil, Prahova, Romania
Eu sunt Elena, reprezentanta focului si a luminii si fiica zeilor, cea mai frumoasa dintre muritoare. Dar, mai presus de orice, sunt Cecilia, patroana muzicii, cea orbita de credinta si de dorinta de a atinge cel mai superior nivel al lumii zeilor.

25 octombrie, 2012

Despre un om superb.

Inteligent. Deschis. Pur. Sunt doar cateva cuvinte cu care pot descrie un om foarte apropiat mie, impreuna cu care nu am petrecut foarte mult timp, insa cu care mentin legatura. Nu voi spune daca este de sex masculin sau feminin, nu ii voi da nume, nu ii voi atribui decat anumite infatisari caracteriale. Am dorit sa fac asta de ceva timp insa nu am reusit pana acum datorita lipsei de inspiratie, de timp si...altele.
Aceasta persoana ocupa un loc important in viata mea. Am crescut cu ea si am invatat de la ea multe lucruri folositoare pentru care ii sunt recunoscatoare.
In primul rand spun ca este un om inteligent. Unul din putinii oameni care stiu cum sa isi cultive inteligenta si sa o mentina. Unul din putinii aceia care o hranesc cu lucruri importante pentru suflet. Unul dintre aceia care stiu sa pretuiasca cele existente in jurul lor si sa le puna in valoare. Asa vad eu inteligenta sa.
In al doilea rand, este un om deschis. Este deschis ca un camp plin de verdeata si flori care isi pune increderea in cerul de deasupra lui. Asa si omul asta. Se deschide si iti aseaza inainte tot ce este al lui, dar fara sa fie constient de asta. Nu vorbeste despre multe, nu se pricepe sa manevreze cuvintele atat de mult ca altii, dar nici nu trebuie. Tot ce trebuie sa faci tu este sa stii sa il citesti. Insa trebuie sa citesti si printre randuri, campul mai creste si iarba pe care nu o vezi. De asemenea, asa cum campul se lasa in voia cerului si ii accepta ploile, soarele, frigul sau furtuna, fara sa stie niciodata ce va urma si nefiindu-i frica de nimic, asa se lasa si el, omul, in voia vietii. Pentru el nu exista "Nu pot". Nu exista frica, ci doar fiori de anticipare, nu exista nimic care sa ii stea in cale, doar mici hopuri pe care stie ca le poate trece. Pentru el, va exista intotdeauna cineva acolo sus care vegheaza asupra sa. Si asa am ajuns sa spun ca este o fiinta pura. Da, stiu, nimeni nu este pur cu adevarat, fiecare dintre noi avem pacatele noastre, gandurile necurate, dorinte care nu ne fac cinste. Dar eu nu ii cunosc pacatele si nici nu ma intereseaza sa le stiu, nu ma aflu aici sa judec negativ. Daca spun "pur", atunci spun naivitate,  bunavointa, simplitate, umanitate. Si este o fiinta naiva in sensul pozitiv al cuvantului (desi nu cred ca acestui cuvant i se poate atribui un sens negativ), pentru ca are suflet de copil. Este jucaus, amuzant, neastamparat. Isi iubeste locurile in care a crescut, in care si-a construit visele, in care si-a antrenat imaginatia. Intotdeauna se reintoarce la ele, fiind unele dintre putinele locuri din care isi trage resursele. Iar resursele sale zac in natura, pentru ca natura este legatura sa cu divinul.
Este o fiinta binevoitoare, niciodata nu o vei auzi spunand ca ii doreste rau altei persoane. Daca cineva are nevoie de ajutorul sau este binedispusa, aproape intotdeauna, exceptand momentele in care este ranita de acel cineva, sau, pur si simplu, ii este mult prea lene. Este un om simplu, nu ii trebuie si nici nu vrea o imagine mult prea lucrata, care ar duce la falsitate, pentru ca este el insusi, de aceea cred ca este un om liber. Nu e constrans de regulile societatii. Cine vrea sa il accepte asa cum este el, e binevenit. Cum mi-a spus azi: Ia-ma asa cum sunt, ori priveste-ma cum plec. Tind sa cred ca este un om de onoare, care isi tine cuvantul. De altfel, stiu ca este un om neatent, find concentrat doar pe detaliile care il intereseaza cu adevarat. Observa toate lucrurile care se petrec in jurul sau, desi nu le proceseaza pe toate. Este atent cand trebuie si are echilibru intre seriozitate si amuzament, fiind o persoana capabila sa se acomodeze aproape oricarei situatii si imprejurare.
Nu stiu cum reactioneaza din punctul de vedere al iubirii, dar am observat ca este un om capabil de orice pentru persoana pe care o iubeste, insa niciodata nu va face acelea daca este convins ca nu merita.
Desi spune ca nu, este un om pasional. Cel putin, asta este impresia pe care mi-o lasa mie. Si nu ma refer pasional in dragoste, ci in iubire (incearca sa faci diferenta dintre cele doua si atunci vei intelege ce spun. :D).
Cateodata, considera ca este bine sa iti plateasca cu aceeasi moneda, desi nu o face deseori. Nu se plange prea mult, uneori aproape deloc. Nu il vei vedea niciodata ca sufera, intotdeauna ai sa vezi omul asta zambind sau cu o fata senina. Cred ca este unul dintre cei mai generosi oameni pe care ii cunosc. Nu judeca prea aspru, intotdeauna spune ca este naiv si ca are prea multa incredere in ceilalti si daruieste, imprastie in jurul sau voie buna. Este un visator noncomformist, un rebel romantic. De asemenea, este un om cald si aparent fragil, un pic timid, de care iti este teama sa te apropii, de frica sa nu il ranesti. Cateodata este imprevizibil, desi ar trebui sa stii deja cum sa te comporti im preajma lui. Dar apoi, dupa ce inveti sa il citesti, realizezi ca are un caracter puternic si frumos. Mai sunt multe de spus, dar cred ca sunt de ajuns.

Am un mesaj pentru tine, omule! Ramai la fel de naiv si increzator in altii, chiar daca vei fi ranit. Ti-am mai spus ca te iubesc pentru sufletul curat pe care il posezi si sper ca il vei mentine asa pana in ultimele tale zile de viata. Imi pare rau ca altii nu te apreciaza pentru ce esti, dar cred ca aceia care nu fac asta nu sunt potriviti pentru tine. Lucrurile pe care le-am omis nu sunt pentru ochii tai si nici pentru ochii altora. Acelea sunt doar pentru sufletul tau iar tu le vei descoperi singur, in timp. Nu ma intereseaza daca vei fi dezamagit de alegerea fotografiei sau nu, este alegerea mea si cred ca te reprezinta cel mai bine. :P Credite: Ale tale.



                                                                                Semnat: Cecilia.

2 comentarii:

  1. Sunt curioasa daca respectivul/ respectiva s-a regasit in ceea ce ai descris aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Bianca. Pai, a citit si mi-a confirmat ca asa este. :)

    RăspundețiȘtergere